marți, 18 ianuarie 2011

Saratele


Ingrediente:

3 oua
250 g telemea rasa
250 g margarina sau unt
1 lingura sare
1 lingurita drojdie usata
1 lingurita zahar
3-4 linguri lapte
~500 g faina
cascaval (pentru ras deasupra)
1 ou (pentru uns)


Mod de preparare:

Se amesteca zaharul cu laptele caldut si se adauga drojdia. Se lasa sa stea 5 minute.
Se amesteca ouale cu untul si sarea. Adaugam drojdia dizolvata si telemeau rasa pe razatoare cu ochiuri mici.
Amestecam bine pana se omogenizeaza.
Adaugam faiana si framantam un aluta nelipicos si elastic. Daca mai trebuie mai adaugam putina faina.
Acoperim si lasam la dospit 1-2 ore.
Nu va creste foarte mult.
Dupa ce a dospit rupem cate o bucata de aluat si o intindem pe masa infainata, in foaie dreptunghiulara subtire.
Taiem saratele cu taietorul zimtat.
Ungem saratelele pe masa, cu oul batut si radem cascaval pe razatoarea cu ochiuri mici. Radem direct peste saratele.
Asezam apoi saratelele in tava neunsa si dam la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc putin.
Repetam operatiunea pana gatam tot aluatul.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii:

  1. Buna.Cautam o reteta de saratele si asa am dat de blogul tau.Imi place.
    Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ti-a placut blogul meu. Te mai astept cu drag.
    Un an bun si multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna.Sa stii ca am cautat o reteta pentru saratele si am dat de blogul tau.Iti multumesc ca miat dat ocazia de am bucura copii,familia si pe cei dragi.Un an plin de bucurii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-au placut. Te mai astept cu drag!

      Un an cu sanatate si bucurii!!!

      Ștergere