joi, 26 iulie 2012

Clatite cu branza de vaci

Va povesteam saptamana trecuta despre tigaia Fissler oferita de situl Gateste Sanatos. Chiar daca este foarte cald, am pus tigaia la treaba si tare multumita am fost de rezultat. Chiar daca aluatul a fost mai pretentos, fiind cu branza, clatitele nu s-au lipit si s-au prajit uniform.






Ingrediente:

300 g branza de vaci
200 ml lapte
100 g zahar
3 oua
150 g faina
esenta de vanilie
3 linguri bilute de ciocolata

Mod de preparare:

Mixam branza cu zaharul si o parte din lapte, pana devine cremoasa. Adaugam galbenusurile si mixam dupa fiecare.Adaugam restul de lapte si vanilia si mixam.
Cernem faina si o adaugam in compozitie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incrporam usor in aluatul de clatite impreuna cu bilutele de ciocolata.
Amestecam usor cu telul pana se omogenizeaza.
Ungem tigaia cu putin ulei si turnam din compozitie, cu un polonic atat cat sa acopere toata suprafata tigaii.

Lasam sa se prajeasca pe o parte iar apoi intoarcem clatita cu ajutorul unei spatule. Clatitele sunt foarte fragile, si vor trebui manevrate usor.
Scoatem clatitele pe o farfurie si le impaturim in 4. Pudram cu zahar si servim cat sunt inca calde.
Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comentarii:

  1. arata taaare bine clatitele si cu siguranta un gust extraordinar!!Yamiiii!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anca cred ca sunt delicioase cu branza in compozitie aceste clatite.O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rocsi, sunt foarte pufoase si gustoase! Pup!

      Ștergere
  3. Ador clatitele in orice combinatie, dar ma enervez ca sunt migaloase de facut si se mananca prea repede:)Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ma satur niciodata de clatite .
    Pup si seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere