marți, 3 iulie 2012

Rulada cu biscuiti

Chiar daca afara este foarte cald, tot imi este pofta de cate o prajitura. O solutie pentru astfel de situatii este aceasta rulada: se face repede si nu trebuie sa folosesc cuptorul.




Ingrediente:

1 foaie de napolitana

Crema de biscuiti:
100 g zahar
125 ml apa
150 g biscuiti simpli

Crema de lapte praf:
100 g zahar
100 g unt
3 linguri apa
100 g lapte praf
3 linguri nuca de cocos

Mod de preparare:

Crema de biscuiti:
Biscuitii de macina fin . Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand ajunge la o culoare aurie se adauga apa (grija mare la aburi) si se lasa sa fiarba pana se dizolva tot caramelul. Dam de pe foc si adaugam biscuitii macinati. Amestecam repede pana se omogenizeaza.
Intindem crema pe toata suprafata foii de napolitana.

Crema de lapte praf:
Punem pe foc mic zaharul apa si untul si lasam sa dea cateva clocote, amestecand ca sa se topeasca zaharul.
Dam de pe foc si adaugam laptele praf si nuca de cocos. Amestecam energic pana se omogenizeaza.
Intindem crema de lapte praf peste peste cea de biscuiti, in strat uniform.

Rulam usor foaia de napolitana, pe partea lunga si dam rulada la frigider pana se intareste crema.

 Sursa Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comentarii:

  1. Un desert foarte bun si mai ales e foarte bine de pregatit in acest sezon!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna idee! trebuie sa incerc si eu ca tare imi place. Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Timea, incearca cu incredere. Mie mi-a placut si gustul si aspectul. Pupici!

      Ștergere
  3. Arata tare bine si chiar mi-e pofta de o bucatica . :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lia te servesc cu drag, ca sa treaca pofta :D. Pup!

      Ștergere
  4. tare bine arata!!! o trec la favorite!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. cum se poate rula?eu stiu ca foaia de napolitana se sfarama toata....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Napolitana se va rula usor datorita cremelor fierbinti.

      Ștergere