sâmbătă, 7 iulie 2012

Tarta cu visine si branza de vaci

Astazi un nou episod din ciclul "iubesc tartele". Pe langa faptul ca iubesc tartele, iubesc si visinele. Astea fiind spuse nu cred ca mai trebuie sa comentez cat de buna a fost aceasta tarta racoroasa si fina :).




Ingrediente:

Aluat:
300 g faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
100 g unt
150 g zahar
1 ou
Umplutura:
75 g zahar
3 oua
1 vanilie
coaja rasa de la o lamaie
500 g branza de vaci
2 linguri gris
visine fara samburi

Mod de preparare:

Amestecam toate ingredientele pentru aluat si framantam bine. Va rezulta o compozitie nisipoasa.

Ungem cu unt o tava rotunda cu diametru de 26 cm. Punem 2/3 din compozitie in tava si apasam bine cu palma sau cu fundul unui pahar. Ridicam putin si pe marginile tavii.
Peste aluat asezam jumatate din cantitatea de visine. Nu am cantarit visinele. Puteti folosi cate doriti :D.

Pentru crema de branza mixam bine branza de vaci cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Adaugam ouale si mixam dupa fiecare iar la final adaugam grisul.
Turnam crema peste visinele din tava.
Peste crema asezam resul visinelor iar deasupra presaram aluatul sfaramicios ramas.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 45 de minute, sau pana se rumeneste crumble-ul de deasupra.
Dupa ce s-a copt lasam sa se raceasca complet iar apoi portionam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii: