Ingrediente:
Aluat:
250 g faina
160 g unt
1 ou
Umplutura:
600 g cartofi
400 g dovlecei
5 rosii
200 ml lapte
200 ml smantana
2 oua
cimbru
sare, piper
nucsoara
100 g branza sau cascaval (eu am folosit branza framantata)
Mod de preparare:
Pentru aluat amestecam faina cu oul si untul rece si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru o jumatate de ora.
Intre timp fierbem cartofii iar apoi ii scurgem de apa, ii curatam si ii taiem felii. Curatam dovleceii si ii taiem felii. Taiem si rosiile felii.
Scoatem aluatul din frigider si il intindem in tava unsa cu unt. Ridicam aluatul si pe marginea tavii.
Asezam legumele in tava.
Mixam ouale si le amestecam cu smantana, laptele, cimbru, nucsoara, sare si piper. Turnam amestecul peste legume iar deasupra presaram branza sau cascavalul ras.
Dam la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca iar apoi putem portiona.

Ce fain arata!
RăspundețiȘtergereCe bunatate de tarta, gustoasa si colorata ;)
RăspundețiȘtergereUn deliciu. Arata foarte apetisant! Pupici!
RăspundețiȘtergereSi eu zic ca-i delicioasa!la cum arata nu poate fi altfel
RăspundețiȘtergereArată foarte bine şi după ce ai pus acolo tre să fi fost şi foarte bună!
RăspundețiȘtergereO tarta delicioasa! Si ce bine arata!
RăspundețiȘtergereDoar 60 g de cartofi? Cred ca e o greseala.Arata f. bine si cred ca e si gustoasa, dupa ingredientele folosite.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru atentionare. Am corectat. A fost foarte gustoasa tarta.
ȘtergereO saptamana frumoasa!