vineri, 14 decembrie 2012

Rulada aperitiv cu crema de gulas

Va propun astazi o rulada, delicioasa care se potriveste perfect pe o masa festiva. Mi-a placut mult blatul pufos, care s-a rulat fara nicio problema.



Ingrediente:

Blat:

6 oua
6 linguri ulei
3 linguri smantana
6 linguri faina
3 lingurite praf de copt
2 lingurite crema de gulas dulce
sare

Umplutura:
1 conserva de ton in ulei
200 g crema de branza
3 linguri smantana
1 ceapa
marar tocat
sare, piper

Mod de preparare:

Pentru blat mixam galbenusurile apoi adaugam uleiul treptat, ca la maioneza. Adaugam sarea si crema gulas iar apoi smantana si amestecam pana se omogenizeaza. Faina amestecata cu praful de copt o incorporam in compozitie.
Separat batem albusurile cu un praf de sare. Spuma de albus o adaugam in compozitie si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava de aragaz (30x34 cm)tapetata cu hartie de copt.
Coacem la foc potrivit, 15-20 de minute. Blatul nu trebuie sa se rumeneasca.
Scoatem blatul copt din tava, desprindem usor hartia de copt si rulam usor blatul.
Separat pregatim umplutura. Amestecam crema de branza cu smantana apoi adaugam ceapa taiata marunt si tonul scurs de ulei si maruntit. La final adaugam mararul si potrivim de sare apoi amestecam pana se omogenizeaza.
Intindem umplutura in strat uniform pe toata suprafata blatului aaoi rulam cu grija.
Invelim rulada in folie alimentara si dam la frigider pana in momentul servirii.
 Sursa Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comentarii:

  1. Ma bucur ca ti-a placut si a avut succes! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce interesanta reteta...dar arata grozav de bine! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Paula. A fost de efect pe masa festiva. Pup!

      Ștergere
  3. Tare fain arata! Am si eu crema din asta..

    RăspundețiȘtergere
  4. nice article,,,thanks for share!
    keep posting and happy blogging!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara! faina reteta, as dori sa o pregatesc si eu insa nu am aceasta crema la tub....ce ma sfatuiti? cu ce o pot inlocui? Multumesc frumos! imi doresc tare mult sa vedeti comentariul meu si sa-mi raspundeti daca se poate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place reteta. Crema gulas poate fi inlocuita cu pasta de tomate, sau se poate face chiar fara. In cazul acesta aluatul va avea alta culoare, dar gustul nu se schimba foarte mult. Spor! Te astept cu impresii.

      Ștergere