duminică, 17 martie 2013

Spirala cu ricotta si branza de vaci



Ingrediente:

1 pachet foi de placinta
250 g ricotta
250 g branza de vaci
3 linguri smantana
2 oua
5 linguri zahar
2 plicuri vanilie
1 mana de stafide
unt (pentru uns foile)

Mod de preparare:

Pentru umplutura mixam bine branza de vaci cu ricotta si smantana. Adaugam zaharul, vanilia  si ouale. La final adaugam stafidele si amestecam.
Dezghetam foile de placinta. Intindem o foaie pe care o ungem cu unt topit. Asezam a foua foaia pe care o ungem cu unt si acoperim cu cea de-a treia foaie. Punem umplutura pe latura lunga si rulam. Ruloul astfel foemat il invartim in forma de spirala si il asezam in mijlocul tavii unse cu unt. La fel procedam si cu urmatoarele foi pe care o sa le asezam in continuarea spiralei, pana epuizam foile si umplutura.
Ungem suprafata  placintei cu unt topit si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.
Scoatem placinta din cuptor si cat este fierbinte o ungem cu unt apoi o lasam sa stea 10 minute.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc. Noua ne-a placut, mai putin piticului, care nu papa ricotta.

      Ștergere
  2. Ce bunatate ai pregatit aici!! Foarte bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  3. O pracinta foarte buna in fata careia nu prea rezistam pana nu papam o portie mai mare..Pup Anca!

    RăspundețiȘtergere
  4. O frumusete de placinta!! Cat despre stergar... suspin de cate ori il vad :)
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Simo. Bunica cred ca ar fi foarte mandra ca îi folosesc stergarele :).

      Ștergere