duminică, 2 iunie 2013

Tort Kinder Pingui

Aceasta prajitura a facut ocolul blogosferei, asa ca nu puteam sa nu o incerc si eu. O aveam pe lista de foarte multa vreme. Eu am ales sa o fac sub forma de tort. A fost delicioasa, nu prea dulce iar piticul a fost incantat (mai ales din cauza stelutelor colorate :) ). Chiar daca am vazut-o pe foarte multe bloguri, am ales sa ma inspir de la Miha :).


Si pentru ca ieri a fost 1 Iunie vreau sa urez LA MULTI ANI tuturor copiilor si celor care inca se mai simt copii!

 


Ingrediente:

Blat:
5 oua
100 g zahar
50 ml lapte
140 ml ulei
50 g gris macinat fin
40 g cacao
70 g faina
2 linguri miere
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat

Crema:
400 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar
2 linguri lapte condensat
5 g gelatina
esenta de vanilie

Glazura 1:
60 g ciocolata amaruie
35 g unt
1 lingura ulei
1 lingurita apa

Glazura 2:
150 g ciocolata amaruie
75 g unt
75 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare:

Pentru blat mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volunul si se deschid la culoare. Separata amestecam faina cu praful de copt, cacaoa si grisul macinat apoi le incorporam in crema de galbenusuri. Adaugam apoi laptele, uleiul si mierea si amestecam pana se omogenizeaza.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi le incorporam usor in compozitie.
Impartim aluatul in doua parti egale si coacem doua foi in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, timp de ~15 minute.
Lasam foile sa se raceasca fara a coapte hartia de copt.

Pentru crema mixam smantana pana devine pufoasa iar apoi adaugam zaharul si mai mixam putin. 
Gelatina o punem la hidratat in 3 linguri de apa rece timp de 5 minute. Dizolvam gelatina hidratata la foc foarte mic, avand grija sa nu fiarba. Adaugam treptat laptele condensat si esenta de vanilie peste gelatina si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam apoi amestecul peste frisca batuta si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Pentru glazura 1 topim toate ingredientele la foc mic sau la microunde si amestecam pana se omogenizeaza.
Pe un platou asezam o faie de blat si montam in jurul lui inelul de tort.
Peste blat punem jumatate din crema si nivelam.
Turnam apoi usor glazura 1 si dam tortul la congelator 5 minute, pana cand se intareste glazura.
Scoatem tortul de la congelator si intindem restul de crema. Dam apoi tortul al frigider pentru 2-3 ore.

Dupa ce a stat la rece desfacem inelul de tort si pregatim glazura 2.
Punem ingredientele la foc foarte mic si lasam pana se topesc. Dam de pe foc si amestecam bine. Lasam putin sa se racoreasca apoi punem peste tort incepand din mijloc. Eu am lasat glazura sa curga usor pe marginile tortului apoi cu dosul unei linguri am facut denivelati pe mijlocul tortului. Ornam apoi dupa preferinte si mai dam la frigider pana cand se intareste glazura.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comentarii:

  1. Delicioasa!
    Nu stiu de ce nu am incercat-o pana acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Alexandrina. Nici eu nu stu de ce nu am facut-o pana acum :).

      Ștergere
  2. Cat de bine arata. Sunt sigura ca este un deliciu. Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. La cat arata de bine,sigur nu mai ai!:( da' mai faci tu! ;) :-* (mena)

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa fac si eu odata si-odata.. Arata demential!

    RăspundețiȘtergere
  5. As dori sa fac acest tort pentru Revelion. Si as dori sa stiu care ar fi cantitatile pentru o tava de 28 cm? Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tortul este destul de inalt, asa ca il poti face si in tava de 28 de cm. Daca folosesti aceleasi cantitati va rezulta un tort putin mai mic decat cel din imagine. Spor la copt si un An Nou cu bucurii!

      Ștergere