miercuri, 10 iulie 2013

Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale

Am primit inca o portie de rabarbar :D asa ca am facut repede o prajitura deliciosa, acrisoara si insiropata (dar nu prea tare) :).
 
 

 Ingrediente:

375 g faina
375 g lapte batut
3 oua
1 lingurita extract de vanilie
220 g zahar
1 praf de copt
400 g rabarbar
2 linguri zahar
40 g fulgi de migdale
1 ligura zahar

Pentru sirop:
65 g smantana pentru frisca
30 g unt

Mod de preparare:

Tijele de rabarbar le spalam apoi le curatam si le taiem bucatele. Adaugam 2 linguri de zahar, amestecam bine si le lasam sa stea pana preparam aluatul.
Mixam ouale cu zaharul si extractul de vanilie pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele batut si mixam.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat in compozitie mixand bine. 
Turnam compozitia in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Deasupra punem bucatile de rabarbar si apoi dam la cuptor, la foc potrivit pentru ~35 de minute.
Dupa primele 15 minute scoatem tava si presaram deasupra fulgii de migdale amestecati cu 1 lingura de zahar. Dam din nou la cuptor si coacem mai departe.
Punem pe foc smantana pentru frisca si untul si le lasam pana cand se incalzesc, fara sa fiarba.
Turnam siropul cu ajutorul unei linguri peste prajitura fierbinte. Lasam sa se raceasca in tava apoi o putem portiona.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii: