marți, 16 iulie 2013

Pulpe umplute cu branza de capra si cartofi noi la cuptor

Pentru ca nu este foarte cald afara, ba chiar racoare, putem sa dam drumul ca cuptor, pentru o friptura delicioasa insotita de o garnitura putin mai neobisnuita.



Ingrediente:

3 pulpe de pui intregi
150 g branza cremoasa de capra cu verdeata
2 linguri smantana
3 catei de usturoi sau 1 usturoi verde
cimbru
sare, piper
boia
ulei de masline

Garnitura:
1 kg cartofi noi
1 lingura sare de mare
5 fire cimbru
5 fire busuioc
1 lingura zahar
1 lingura unt de arahide
5 catei de usturoi
100 g unt

Mod de preparare:


Branza de capra o amestecam cu smantana, usturoiul pisat sau taiat marunt si cimbru tocat.
Pulpele de pui le taiem pe jumatate si le condimentam cu sare, piper si boia. Desprindem usor pielea, creand astefel un buzunar. Umplem "buzunarul" cu amestecul de branza.
Ungem o tava cu ulei apoi asezam pulpele si le acoperim cu capac sau folie de aluminiu.
Dam la cuptor la foc potrivit ~ 30 de minute apoi scoatem folia si le mai lasam 15 minute, ca sa se rumeneasca.

Pentru garnitura (inspirata de aici)  spalam cartofii, ii curatam apoi ii taiem in sferturi sau felii mai goase. Punem sarea de mare si amestecam bine.
Restul ingredientelor le punem intr-un vas inalt si le mixam cu mixerul vertical pana devin pasta. Ungem cartofii cu pasta obtinuta.
Tapetam o tava cu hartie de copt (sa fie mai multa) si punem cartofii in tava. Acoperim cartofii cu surplusul de hartie sau ii putem acoperi cu folie de aluminiu.
Dam la cuptor, la foc potrivit ~40 de minute, dupa care desfacem hartia si ii mai lasam 15 minute la cuptor.
Am servit pulpele de pui impreuna cu cartofii si salata.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comentarii: