luni, 26 august 2013

Perisoare cu sos de rosii


 Ingrediente:

Pentru perisoare:
700 g carne tocata
1 ou
1 ceasca mica orez
1 ceapa mica
sare, piper
cimbru
busuioc, cimbru, foaie de dafin (pentru fiert perisoarele)

Pentru sos:
1 ceapa mare
5 catei de usturoi
2 rosii mari de gradina
1 ceasca bulion
1 ceasca suc de rosii cu ardei
1 ceasca de apa in care au fiert perisoarele
sare, piper
1 frunza de dafin
cimbru
busuioc proaspat

Mod de preparare:

Amestecam carnea cu oul, ceapa taiata marunt si orezul spalat bine in apa rece. Adaugam sare, piper si cimbru si amestecam pana se omogenizeaza.
Punem o oala cu apa pe foc, in care adaugam frunza de dafin, sare, piper, cimbru si busuioc. Cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele si lasam sa fiarba pana cand acestea se ridica la suprafata.
Scoatem perisoarele cu o paleta direct in vasul in care le vom da la cuptor.
Separat calim ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Adaugam rosiile taiate cubulete mici si lasam putin sa fiarba apoi adaugam bulionul, sucul de rosii cu ardei si cescuta cu apa. Adaugam apoi foaia de dafin si cimbrul si lasam pe foc pana cand sunt fierte rosiile, La final adaugam sare, piper si busuioc proaspat tocat.
Turnam sosul peste perisoare si dam la cuptor pentru 30 de minute.
Servim calde alaturi de garnitura preferata.

Sursa Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comentarii: