marți, 3 septembrie 2013

Prajitura Rudy

De multa vreme mi-am propus sa incerc si eu prajiturica asta. La mijlocul lunii trecute, cu ocazia intalnirii de vis a Bucatarasilor am gustat aceasta delicioasa prajitura, facuta de mainile pricepute ale unui minunat om, cu suflet mare. Multumesc draga Ruxy.
Eu am folosit urda, in locul branzei de vaci, pentru ca aveam in frigider o bucata mare de urda, care astepta sa se transforme in ceva dulce si bun :).

 


Ingrediente:

Aluat:
400 g faina
250 g unt
150 g zahar
1 galbenus
1 praf de copt
2 linguri cacao

Crema:
900 g urda
4 oua
1 albus
250 g zahar
1 lingura extract de vanilie

Mod de preparare:

Cernem faina si o amestecam cu cacaoa si praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele, zaharul si galbenusul si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Impartim aluatul in doua parti egale pe care le invelim in folie alimetnara si le dam la congelator 10 minute.
Intre timp pregatim crema. Mixam urda cu zaharul, ouale si vanilia pana se omogenizeaza.
Tapetam o tava cu hartie de copt. Scoatem un bulgaras de aluat si il radem direct in tava, pe razatoarea cu ochiuri mari. Imprastiem carliontii pe toata suprafata tavii, avand grija sa nu ii presam prea tare.
Peste aluatul ras punem crema si nivelam iar deasupra radem celalalt bulgaras de aluat.
Dam la cuptor, la foc potrivit ~40 de minute. Lasam sa se raceasca apoi putem portiona.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comentarii:

  1. Wow, arata de vis!!! Cred ca e una din cele mai reusite variante pe care am vazut-o eu! Bravo Ancuta, te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. O prajitura delicioasa. Am pregatit-o si eu acum ceva timp si mi-a placut enorm . Bravo Anca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Rocsi. La o saptamana a trebuit sa o repet :D. Pupici!

      Ștergere
  3. O prajitura buna, buna si o prezentare de exceptie!

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte faina! imi place mult, mult! o sa incerc si eu cu urda, grozava ideea, cred ca este mult mai cremoasa! te pup, Ancuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura, la mine a fost de nevoie, pentru ca aveam multa urda. Tot din acelasi motiv am marit si cantitatea :). Pupici!

      Ștergere
  5. Arata foarte bine, am sa o incerc si eu!Multumesc pentru reteta!Nela

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna, ce dimensiuni are tava? Mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tava este de 25x35 cm. O zi frumoasa si cu spor!

      Ștergere