luni, 18 noiembrie 2013

Penne cu carne tocata si branza

Dupa cum stiti, noi suntem mari iubitori de paste. De data aceasta am incercat o combinatie putin mai neobisnuita, dar delicioasa si perfecta pentru o zi aglomerata, in care nu avem prea mult timp pentru stat in bucatarie.


Ingrediente:

300 - 400 g penne
4 linguri smantana
100 g branza de vaci
200 g branza framantata de oaie
700 g carne tocata de porc
1 ceapa mica
4 catei de usturoi
250 ml bulion (eu am folosit pasta de rosii cu ardei)
1 frunza de dafin
sare, piper
cimbru
busuioc
parmezan pentru ras deasupra

Mod de preparare:

Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe amblaj apoi scurgem apa si adaugam smantana, branza de vaci si branza framantata. Amestecam bine pana cand se pastele sunt acoperite uniform de branza.
Separat taiem marunt ceapa si usturoiul si le calim in 2 linguri ulei de masline si 2 linguri de apa. Dupa ce a devenit sticloasa adaugam carnea tocata si amestecam pana cand isi schimba culoarea. Adaugam bulionul, frunza de dafin si cimbrul si lasam sa fiarba 5-10 minute. La final adaugam busuiocul tocat si potrivim de sare si piper.
Intr-o tava termorezistenta, unsa cu unt punem un strat de paste apoi un strat de carne. Continuam pana cand epuizam ingredientele, ultimul strat fiind de carne. Radem parmezan deasupra si dam la cuptor, la foc potrivit pentru ~30 de minute.
Servim calde.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

  1. ce reteta reusita, o delicatesa desavarsita...merge preparata si impartita cu familia si prietenii :)

    RăspundețiȘtergere