luni, 4 noiembrie 2013

Prajitura cu ciocolata si bezea

Vi se intampla sa aveti pofta de ceva dulce, dar sa nu trebuiasca sa stati prea mult in bucatarie? Prajitura aceasta este perfecta pentru astfel de situatii. Am vazut-o pe blogul Mirelei, si mi-a placut mult. Eu am adaptat cantitatile pentru dimensiunea tavii mele (adica le-am marit putin).
Ingrediente:

Aluat:
130 g unt
130 g zahar
4 galbenusuri
200 g faina

Umplutura:
200 g ciocolata taiata bucatele
3/4 pahar cu stafide
3/4 pahar cu nuca taiata

Bezea:
4 albusuri
1 praf de sare
130 g zahar
100 g faina

Mod de preparare:

Pentru aluat mixam untul moale impreuna cu zaharul pana cand devine spumos.
Adaugam galbenusurile si mixam pana se omogenizeaza. La final incorporam faina cernuta.
Aluatul il intindem in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt. Nivelam aluatul cu dosul unei linguri.
Stafidele le punem la inmuiat in rom timp de 30 de minute apoi le scurgem bine.
Peste aluat punem stafidele scurse iar apoi nuca taiata bucati.
Deasupra presaram ciocolata taiata bucatele sau data pe razatoarea cu ochiuri mari.
Pentru bezeam mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma iar apoi adaugam zaharul si mixam putin. Bezeaua trebuie sa fie fluida, nu sa stea batz. Adaugam faina si omogenizam usor.
Intindem bezeaua peste umplutura. Dam tava la cuptor, la foc potrivit, timp de ~30 de minute.
Lasam sa se raceasca iar apoi portionam cu un cutit trecut prin apa calda.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii:

  1. Cat de buna. Vreau si eu! O saptamana placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Numai buna dimineata la cafea ;) Luna aceasta eu si sora mea gazduim provocarea Dulce Romanie si te invitam sa participi :)

    RăspundețiȘtergere