duminică, 9 februarie 2014

Guguluf cu nuca si iaurt

Cred ca v-am mai povestit cat de mult imi place sa-mi beau cafeaua de dimineata alaturi de o felie de chec. Dar sa nu fie orice chec :D. Imi plac cele aromate, pufoase, cu o consistenta usor umeda. Ei bine, acest guguluf este exact pe gustul meu: perfect langa cafeaua de dimineata :).



Ingrediente:

4 oua
200 g zahar
1 lingurita extract de vanilie
159 ml ulei
200 g faina
200 g nuca macinata
1 plic praf de copt
250 ml iaurt
2 linguri aschii de ciocolata (optional)

Mod de preparare:

Mixam ouale cu zaharul pana cand isi dubleza volumul apoi adaugam extractul de vanilie. Adaugam apoi uleiul in fir subtire, mixand continuu.
Amestecam faina cu nuca si praful de copt si o adaugam in compozitie alternand cu iaurtul.
La final adaugam aschiile de ciocolata si amestecam usor.
Turnam compozitia in tava de guguluf unsa cu unt. Eu am folosit o forma de silicon care nu a trebuit unsa.
Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 50 minute, sau pana trece testul scobitorii.
Rasturnam pe un gratar de bucatarie si lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comentarii: