miercuri, 16 aprilie 2014

Prajitura cu mascarpoane si vanilie

Bine v-am regasit! Am lipsit motivat, dupa o perioada in care a fost necesara o incarcare a bateriilor. Am revenit insa cu forte proaspete si cu o prajitura delicioasa si cremoasa, numai buna pentru sarbaroarea care se apropie.

 


Ingrediente:

Foaie (o sa avem nevoie de trei foi):
1 ou
1 albus
150 ml smatana acra (nu frisca lichida)
5 linguri zahar
5 linguri faina
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt

Crema de vanilie:
3 galbenusuri
50 ml apa
70 g zahar
80 g unt
1 lingurita extract de vanilie

Crema de mascarpone:
250 g mascarpone
200 ml frisca lichida
1 lingura coniac
3 linguri zahar pudra

Glazura:
5 linguri zahar
3 linguri cacao
3 linguri apa
2 linguri unt

Mod de preparare:

Ingredientele sunt pentru o singura foaie, dar o sa avem nevoie de trei foi.  Separam oul iar cele doua albusuri le mixam cu un praf de sare. Adaugam apoi cate o lingura de zahar si mixam pana cand se topeste si doar atunci adaugam urmatoarea lingura de zahar.
Adaugam apoi galbenusul si mixam iar apoi adaugam smantana.
Separat amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si o incorporam in compozitie, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava dreptunghiulara (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit pana cand trece testul scobitorii(~ 10-15 min).
La fel procedam si cu celelalte doua foi.
Scoatem foile din tava si le lasam la racit fara a le suprapune.
Pentru crema de vanilie mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc apoi adaugam apa fierbinte, amestecand continuu. Punem amestecul pe foc mic si fierbem pana cand se ingroasa, amestecand continuu. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit adaugam extractul de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza.
Separat mixam untul moale pana cand devine spuma iar apoi adaugam cate o lingura din crema de oua.
Pentru crema de mascarpone mixam branza pana devine cremoasa iar apoi adaugam 1 lingura de zahar pudra si 1 lingura de coniac.
Separat mixam smantana pentru frisca pana devine spumoasa apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana cand frisca va sta batz.
Adaugam frisca peste branza mascarpone si amestecam usor pana cand se incorporeaza.
Pe un platou asezam o foaie peste care intindem jumatate din crema de vanilie. Peste crema de vanilie punem jumatate din crema de mascarpone si acoperim cu a doua foaie. Intindem restul cremei de vanilie si cea de mascarpone. Acoperim cu ultima foaie si dam la frigider pana cand pregatim glazura.
Pentru glazura amestecam zaharul, cacaoa si apa si le punem pe foc mic pana cand se topeste zaharul.
Dam de pe foc si adaugam untul. Amestecam pana se topeste iar apoi intindem pe prajitura, incepand din mijloc. Ornam dupa preferinte. La noi prefeate sunt bombonelele colorate ;).



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii: