duminică, 9 august 2015

Guguluf cu afine si iaurt

Trebuie sa recunosc ca in ultima vreme , cu greu m-am incumetat sa dau drumul cuptorului. Cu toata caldura de afara (si din casa), poftele nu au disparut. Pe ale nostre tot le mai tinem in frau, dar ce facem cu piticii? Uitandu-ma insa prin frigider, am gasit solutia: un chec cu afine, ca tot sunt checurile pe placul tuturor. Eu am folosit afine de cultura (primite cu drag de la mama), dar voi puteti folosi si afine de padure.
Pe seara (sau mai mult noapte), dupa ce s-a racorit in casa, iar piticii erau deja in lumea viselor, m-am pus pe treaba si am copt un guguluf simplu, aromat si racoros, care sa ne placa tuturor. Noi l-am putut savura langa cafeaua de dimineata, iar Dragos langa o cana cu lapte, iar la final toti pofticiosii au fost multumiti :). 
 
 

Ingrediente:

125 g unt
200 g zahar
1 lingurita extract de vanilie
3 oua
coaja rasa de la o lamaie
250 g iaurt
1 plic praf de copt
1 plic budinca de vanilie
260 g faina
250 g afine

Mod de preparare:

Mixam untul moale cu zaharul iar apoi adaugam extractul de vanilie si ouale si mixam pana cand se omogenizeaza. Adaugam iaurtul si coaja de lamaie si mixam.
Faina o amestecam cu praful de copt si praful de budinca si le adaugam in compozitie amestecand pana cand se incorporeaza.
La final adaugam afinele spalate si amestecam usor cu o spatula.
Turnam aluatul in tava de guguluf unsa cu unt.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 45-50 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
Lasam putin sa se racoreasca in tava iar apoi rasturnam guguluful pe un gatar de bucatarie si il lasam sa se raceasca complet.
Dupa ce s-a racit il pudram cu zahar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comentarii: