vineri, 15 aprilie 2016

Prajitura cu visine si mac

Cu gandul la vara ce va veni am copt o prajitura cu visine si mac, usoara si racoroasa. La mine acasa combinatia de fructe si branza de vaci este dintre cele mai apreciate. Sper sa va placa si voua si sa o incercati.


Ingrediente:

Aluat:
375 g faina
2 lingurite praf de copt
110 g zahar
185 g unt
1 ou

Umplutura:
55 ml ulei
35 ml lapte
60 g praf de budinca de vanilie ( 1 plic si jumatate) sau 60 g amidon
1 ou
375 g branza de vaci
300 g smantana
100 g zahar
150 g mac
visine fara samburi

Crumble:
320 g faina
200 g zahar
225 g unt topit

Mod de preparare:

Pentru aluat amestecam faina cu zaharul si praful de copt. Adaugam untul topit si oul si framantam unaluat care nu se mai lipeste de mana. Il intindem in foaie subtire, de dimensiunea tavii (25x35 cm). Aluatul intins il tansferam usor in tava unsa cu unt.
Pentru umplutura dizolvam amidonul (sau praful de budinca) in laptele rece apoi adaugam uleiul in fir subtire. Adaugam apoi oul, branza de vaci, smantana si zaharul. Mixam pana se omogenizeaza iar la final adaugam macul si omogenizam.
Intindem crema de branza peste aluatul din tava si nivelam.
Visinele le scurgem bine de zeama iar apoi le asezam peste crema din tava.
Pentru crumble amestecam faina cu zaharul iar apoi adugam untul topit si amestecam bine pana cand compozitia are consistenta nisipului ud. Presaram compozitia pe toata suprafata prajiturii.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) pentru 30-40 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Lasam prajitura sa se raceasca iar apoi putem portiona.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Un comentariu: