vineri, 1 aprilie 2016

Tarta cu leurda si ciuperci

Nu putea trece primavara fara sa folosesc leurda. Imi place foarte mult aroma si chiar si cei mai mofturosi membrii ai familiei o adora. Ideea acestei tarte mi-a venit de la Simona insa eu am adaptat-o la ingredientele pe care le aveam in casa. La fel puteti face si voi. A fost alegerea perfecta pentru cina.



Ingrediente:

Aluat:
100 g branza de vaci
3 linguri ulei de masline
1/2 lingurita zahar
1 lingurita sare
240 g faina
50 ml lapte
8 g drojdie proaspata

Umplutura:
300 g branza de vaci
200 g telemea de capra
2 linguri smantana grasa
500 g ciuperci champignon
2 catei de usturoi
2 oua
1 legatura mare de leurda
sare si piper

Mod de preparare:

Pentru inceput dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putin lapte caldut si o lasam 5 minute deoparte.
Separat cernem faina intr-un castron. Pe margini adaugam branza de vaci, sarea si uleiul de masline. In mijlocul fainii facem o gropita in care adaugam drojdia dizolvata si incepem sa framantam. Adaugam treptat restul de lapte si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Daca aluatul este prea moale mai putem adauga putina faina.
Ungem un vas cu ulei de masline si punem aluatul in el apoi acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit ~1 ora.
Intre timp pregatim umplutura. Curatam cateii de usturoi si ii tocam marunt. Ciupercile le spalam apoi le taiem felii subtiri. Intr-o cratita punem doua linguri de ulei de masline si adaugam usturoiul tocat. Calim putin usturoiul avand insa grija sa nu se arda apoi adaugam ciupercile. Amestecam bine si lasam pe foc pana cand scade toata apa lasata de ciuperci. La final asezonam cu sare si piper. Dam cratita deoparte si lasam la racit.
Intr-un vas incapator amestecam branza de vaci cu telemeaua rasa, smantana si ouale. Adaugam apoi leurda taiata marunt si ciupercile racite. Amestecam si potrivim de sare. La mine nu a fost nevoie pentru ca telemeaua a fost suficient de sarata.
Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe masa usor infainata si il intindem in foaie subtire, putin mai mare decat tava in care vom coace tarta. Il transferam apoi usor in tava unsa cu unt, ridicandu-l si pe marginea tavii. Taiem surplusul de aluat.
Punem umplutura in tava si nivelam.Din surplusul de aluat am modelat un grilaj, dar nu este obligatoriu :D.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) pentru ~40 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Tarta se poate servi atat calda cat si rece.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu