joi, 9 iunie 2016

Tarta cu rabarbar, cirese si bezea

Ador acesta perioada a anului, cu tarabe pline de fructe gustoase. Puteti adauga ce fel de fructe doriti, dar noua ne-a placut foarte mult conbinatia de cirese si rabarbar.


Ingrediente:

Aluat fraged:
100 g unt
80 g zahar
1 ou
1 praf de sare
1 lingura extract de vanilie
250 g faina

Crema:
4 galbenusuri
180 g zahar
200 g smantana fermentata
250 g branza de vaci
2 linguri de amidon
zeama de la o lamaie
3-4 tije de rabarbar
400 g cirese

Bezea:
4 albusuri
150 g zahar
1 praf de sare

Mod de preparare:

Pentru aluat amestecam untul taiat bucatele cu celelalte ingrediente pana cand devine un aluat omogen. Punem aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp pregatim crema. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi smantana si branza de vaci si amestecam pana cand devine cremoasa. Adaugam si zeama de la o lamaie iar la final adaugam amidonul si mixam bine.
Rabarbarul il curatam de coaja si il taiem bucatele. Ciresele le spalam si le taiem pe jumatate, scotand samburii.
Adaugam fructele peste crema de branza si amestecam usor.
Intr-o tava rotunda unsa cu unt intindem aluatul ridicandu-l usor si pe margine.Peste aluat turnam usor crema de branza si fructe.
Dam tava la cuptorul preancalzit, la foc potrivit (180 grade) timp de 30-40 de minute.
Intre timp pregatim bezeaua. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand devin spumoase iar apoi adaugam treptat zaharul mixand bine sa se topeasca. Mixam pana cand spuma luceste si sta batz.
Scoatem tava din cuptor si intindem deasupra bezeaua.
Dam din nou la cuptor, la foc mic pentru 15-20 de minute, sau pana cand bezeaua devine usor aurie.
Lasam sa se raceasca iar apoi putem portiona.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comentarii: