joi, 22 decembrie 2016

Prajitura Kinder Bueno

De multa vreme vroiam sa fac prajiturica asta. O vazusem la Mirela si tare mi-a placut. Am fost convinsa ca o sa fie pe placul piticului meu, si nu m-am inselat. Va pot spune insa ca a fost pe placul tuturor. Este o prajitura careia ii sade bine pe masa de sarbatoare!



Ingrediente:

Blat:
8 albusuri
10 linguri zahar
2 linguri ulei
3 1/2 linguri faina
3 1/2 linguri pesmet
1/2 plic praf de copt
120 g nuca macinata

Crema:
8 galbenusuri
200 g zahar
500 ml lapte
3 linguri amidon
1 plic budinca de vanilie
250 g unt 82% grasime
2 linguri cacao

In plus avem nevoie de:
300 g nutella
250 g biscuiti

Decor:
200 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
1 plic intaritor pentru frisca (optional)

Mod de preparare:

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana cand se topeste iar apuma devine lucioasa. Adaugam apoi uleiul in fir subtire, mixand continuu.
Faina o amestecam cu pesmetul, praful de copt si nuca macinata apoi le incorporam usor in bezea, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (25x35cm) tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) pentru 15-20 de minute, sau pana cand blatul devine usor auriu.
Scoatem blatul din tava si desprindem usor hartia de copt.
Peste blatul fierbinte intindem nutella, in strat uniform, apoi dam la frigider pana cand se intareste.
Intre timp pregatim crema. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si zaharul se topeste. Amestecam amidonul cu praful de budinca si le dizolvam in laptele rece. Turnam laptele peste galbenusuri si punem compozitia pe foc mic. Lasam pe foc pana cand se ingroasa, amestecand continuu.
Dam crema de pe foc si acoperim suprafata cu folie alimentara apoi lasam sa se raceasca.
Mixam untul moale pana cand devine spumos, apoi adaugam treptat budinca si mixam. Impartim crema in doua parti iar in una din ele incorporam cele doua linguri de cacao.
Acum putem continua cu asamblarea prajiturii. Peste stratul de nutella intindem crema de vanilie, in strat uniform apoi asezam un rand de biscuiti. Peste biscuiti intindem crema de cacao si nivelam.
Dam prajitura la rece peste noapte.
A doua zi mixam bine smantana pentru frisca iar cand e aproape batuta adaugam zaharul pudra. Daca este nevoie puteti sa adaugati si un plic de intaritor pentru frisca.
Intindem frisca peste crema de cacao si nivelam. Ornam cu aschii de ciocolata sau cu ciocolata rasa iar apoi o putem portiona, cu un cutit trecut prin apa calda si sters.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comentarii:

  1. draga mea, eu, o cititoare a retetelor tale de a lungul anului, doresc sa ti adresez cu ocazia sarbatorilor, craciun fericit alaturi de cei dragi tie si multa sanatate!
    cozia

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata bine prajitura ta. nu am inercat-o inca, dar poate prind si eu curaj.
    Un an bun sa ai1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Loredana ma bucur ca iti place prajitura. Sper sa ai curaj sa o incerci si sa-mi spui daca ti-a placut.
      Un an nou cu sanatate si spor!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Multumesc Andreea. Ma bucur ca ai incercat-o. Te mai astept cu drag!

      Ștergere