miercuri, 6 decembrie 2017

Cornulete cu ciocolata si portocala

Ca in fiecare an, am pastrat traditia si l-am intampinat pe Mos Nicolae cu fursecuri si lapte cald.  Ca Mosul sa fie darnic am pregatit niste cornulete aromate si fragede. Va garantez ca au fost delicioase, exact pe placul nostru.
 

 Ingrediente:

125 g unt
1 ou
1 plic zahar vanilat
100 g zahar
1 lingurita praf de copt
60 g amidon
200 g faina
100 g ciocolata amaruie
coja rasa de la o portocala

Pentru ornat:
30 g ciocolata amaruie
2-3 linguri de lapte

Mod de preparare:

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu amidonul  si praful de copt apoi adaugam zaharul, vanilia si coaja de portocala.
Punem oul in centrul fainii iar pe margini untul taiat bucatele si ciocolata taiata marunt.
Framantam pana cand obtinem un aluat omegen, care nu se mai lipeste de mana.
Iinvelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Dupa ce a stat la frigider rupem bucatele din aluat si formam cornuletele pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit (160 de grade) si coacem 15-17 minute.
Pentru ornat topim ciocolata si o diluam cu putin lapte apoi cu un posh ornam cornulelete.
Daca nu vreti sa le mai ornati cu ciocolata le puteti tavali prin zahar pudra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu